Van pap en inkopen

Als het lukt heb ik een redelijk georganiseerd inkoopbeleid voor ons gezin. Vorige week was het tijd om de voorraad houdbare spullen aan te vullen. Dat doe ik 1 keer in de 3 á 4 weken. 

Dan hoef ik hooguit af en toe wat speciaals te halen als het zo uitkomt, maar het gros is dan toch meestal wel al binnen. 

De versboodschappen haal ik toch iedere week bij de versmarkt voor een hele week. Daar is het voordelig inkopen en voor mij makkelijk om alleen het verse spul elke week te hoeven kopen, want daar hebben we meestal wel een hele winkelwagen/achterbak vol aan.

Zo kon ik dit weekend mooi de traktaties en de taart voor het feestje van Efraïm maken met van alles dat standaard op voorraad is. Alleen voor een deel van de versiering moest ik toch nog even wat kopen.

Een appeltaart, appelcake voor de juffen en versierde cakejes voor de klas. Onder het bakken zaterdag werd de voortuin voor mij vrij gemaakt van onkruid. 


Dat was hard nodig en zij deden het graag. Nu op maandag was het dan toch eindelijk zijn verjaardag en na school zijn feestje met vriendjes, wat een feest.



Zelf deed ik vanaf half 9 , na een speciaal verjaarschoco en ontbijtje met elkaar, een wasje en maakte de keuken aan kant , zoals elke ochtend. De kippen gouurden naar binnen, terwijl wij de in de keuken bezig waren. 


Meestal halen we 2 keer per week verse melk van de boer. Vandaag had ik nog een litertje over dat op moest. Daarvan besloot ik griesmeelpap te koken toen ik toch in de keuken bezig was om een nieuwe voorraad sesamcrackers te maken. 



Dat geeft weer een lekker toetje voor morgen. En het voorkomt verspilling.

Ook de voorraad zaden, noten en pitten is weer toe aan aanvulling. Elke 10 weken bestel ik die in grotere hoeveelheden. Met ons gezin gaat er heel wat doorheen en het bezorgen is dan gratis.


Reacties

Populaire posts van deze blog

In vogelvlucht

Het nuttige en het aangename

Smaakmakers