Met wat voor handen is

 Al sinds enige jaren is mijn inkoopbeleid enigszins hetzelfde. Deze week betekende dat dat het weer tijd was voor de grote boodschappen. De houdbare producten haal ik dan in 1 keer voor 4 weken tegelijk. 

Op die manier probeer ik ook te voorkomen dat ik heel vaak naar de supermarkt moet, maar het stimuleert tegelijk om creatief om te gaan met wat nog wel in huis is of met de verse boodschappen van die week. 

Deze week hadden we 2 verjaardagen. Met vieringen op verschillende momenten in de week werd er alsnog tussendoor hier en daar een boodschapje gedaan.

De verse boodschappen halen we wel graag wekelijks. Zo ook de melk en daar maken we dan zelf de yoghurt van.


Met een kinderfeestje vandaag, een paar verjaardagsvisites in de weekenden en speciale ontdijtjes en dinertjes voor de jarige is het soms zoeken naar de rust om dagelijks ook een portie frisse lucht en beweging te krijgen.

Gelukkig werkt het weer mee en de bezoekjes aan de speeltuin zijn eigenlijk in alle seizoenen fijn wat ons betreft.

Met dit zonnige weer kunnen we nog steeds dagelijks vijgen oogsten van ons ene boompje in de voortuin. Ik heb al kilo's in de vriezer gelegd om later te verwerken. Ook ben ik zelf ondertussen gewend aan de smaak en vind ze ook lekker om zo te eten als fruit.

Het inkoopbeleid blijft wat flexibel, maar globaal hou ik graag dezelfde lijnen aan. Zo hoef ik er niet onnodig vaak over na te denken en grijp ik niet snel mis. En vaak als iets er niet is , is het sneller, goedkoper en lekkerder om zelf een alternatief te maken dan het is om ervoor naar de winkel te gaan.

Wat taarten betreft is het maken en proeven toch ook wel de helft van de pret ervan. Vorige week maakte ik een simpele cake, botercrème en we hadden een hoop versiering.


Alleen de versiering moesten we apart nog kopen, maar de rest komt zo van basisingrediënten. 

Ook kwam er een groepje kinderen bakken voor school en maakte we van een ladinkje appels die te oud werden appelkruimel. Zo kom ik tusen de bedrijven door ook nog wat aan hobbyen toe. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

In vogelvlucht

Het nuttige en het aangename

Smaakmakers