Drogen en crackers


 Met mijn verjaardag had ik een voedseldroger gekocht, maar pas vrijdag vond ik de tijd om hem af te nemen en uit te testen. Ik maakte hele dunne plakjes appel en kiwi en in 4 uur waren ze goed droog. Dat was een succes. De appel had prima nog wat dikker gekund, maar ik was blij met het resultaat.

Later in het weekend dacht ik hetzelfde te doen met wat vijgen van ons boompje, die ik in de vriezer bewaard had. Dat bleek veel langzamer te gaan, omdat ik ze in zijn geheel wilde drogen. Na 6 uur waren ze nog lang niet klaar en besloot ik ermee te stoppen. Wellicht dat ik het nog eens met stukjes vijg probeer. Het lijkt me leuk om ze lang houdbaar te maken en bijv. stukjes door het ontbijt te doen.

Deze zaterdag zag ik eindelijk weer eens gelegenheid om bij de voetbalwedstrijd te gaan kijken van Boaz. Meestal is het zo verdeeld dat Bjorn al de trainingen en wedstrijden doet qua vrijwillige taken enz. Nu gingen de jongsten mee en het was leuk om weer eens te kunnen kijken. Het was ook koud! Na 1 helft sprong ik weer op de fiets met Faith en Efraïm.  

Wij gingen thuis warme chocolademelk maken voor de verkleumde jongens. 

En daarna maakte ik de nieuwe lading koolhydraatarme crackers. Ongeveer elke week maak ik een nieuwe lading van 2 grote bakplaten. Het is alleen voor Bjorn, omdat hij koolhydraatarm eet, zodat hij geen last heeft van van suikerziekte (en geen medicijnen meer nodig heeft). Als het zou mogen zouden de jongens het ook graag eten, want de crackers zijn heel smakelijk.


Zaden en pittencrackers

Ingrediënten:

- 300 gram zonnebloempitten

- 300 gram pompoenpitten

- 300 gram gebroken lijnzaad

- 2 el volkoren meel

- 1 tl zout

- 180 ml water


Bekleed 2 grote bakplaten met bakpapier. Maal de helft van de pitten fijn. Doe alle ingrediënten in een grote kom en roer goed door. Laat het 5 min. intrekken.

Verdeel de brij over de 2 bakplaten en druk aan met een siliconen vorm of een stuk bakpapier tot het goed plat is.

Plaats de platen in een voorverwarmde oven van 160 graden. Na ongeveer 25 min. is de cracker droog op alle plekken. Indien hij niet droog is nog even wat langer laten bakken. Laat het geheel volledig afkoelen en breek in stukken.

Reacties

Populaire posts van deze blog

In vogelvlucht

Het nuttige en het aangename

Smaakmakers