Zelfgemaakt
Homemade. Heel veel wat door de dagen heen op tafel, in de trommels of in de bakjes komt is thuis gemaakt. Wanneer door de dagen heen er even ruimte is maak ik graag veel zelf. De meeste keren is dat iets van voedsel, want daarmee is er het snelste resultaat. Ook haken doe ik graag om zo dekentjes, slofjes of versieringen te maken, die echt handgemaakt zijn, dat maakt ze meteen speciaal.
Deze week kwamen beide veel voorbij. Met de kerstdagen in het vooruitzicht begon het bij ons al te kriebelen om de versieringen voor de dag te gaan halen. Wij vieren zelf geen sinterklaas, dus op zich kan het prima vroeg.
Eerst werden er na schooltijd kersttekeningen gemaakt om vast op te hangen. Ook wilde Efraïm koekjes bakken voor de kerst. Na schooltijd was het zover. Hij bakte zelf koekjes van winterfiguren, wel 2 grote bakplaten vol. Dat is nog zo'n voordeel van zelf bakken, met meel, boter en suiker maak je de lekkerste dingen , maar dan in aantallen , die niet na 1 keer uitdelen op zijn.
Dan was er de dag erna na schooltijd tijd om al de koekjes te versieren, dat deed hij samen met Jafeth. Het was al een plezier op zich natuurlijk om ze allemaal te maken.
Verder bakte ik deze week ook weer zelf brood. Niet in de broodbakker, maar met de hand. Een groot voordeel daarvan is dat ik meer kan uitproberen wat lekker wordt qua baktijd en het kneden met de hand geeft ook nog altijd het beste resultaat.
Al jaren geleden heb ik ook lange tijd zonder broodbakker gedaan en dat ging zelfs door wanneer ik mee weer goed voelde na de geboorte van onze 3e. Op een dag in de kraamweek wilde ik graag weer wat doen en stelde de kraamverzorgster voor dat ik zelf wel het brood wilde bakken. Ik heb haar laten zien hoe je brood met de hand maakt. Ook nu wil weer wat verder om grote broden met de hand te maken. Het is gezond, goedkoper en lekker.
Goed bezig. Ik heb ook al lichtjes hangen (geen sinterklaas). Vorige week bake ik een cake en die vonden ze erg lekker. Eigen gemaakte dingen zijn specialer
BeantwoordenVerwijderen