Het nuttige en het aangename

Gister mochten we al vroeg op pad. Toen de jongens naar school waren dronk ik mijn bakkie koffie en vertrok met David, die een gesprek had in Gouda. Hij moest om 10 uur bij het mbo zijn. Ook Efraïm en Faith gingen mee. Van tevoren had ik alvast even gekeken of er een plek in de buurt was om te verblijven. Ik ontdekte een kinderboerderij in de buurt.




Dat bleek een succes. Het bleek een hele leuke , verzorgde kinderboerderij met restaurant. 


 Zeker een kinderboerderij om met droog weer nog eens terug te gaan. Al snel voegde David zich bij ons, want het gesprek was kort geweest en prima verlopen. We keken nog even rond en dronken een warme chocomel om warm te worden. Dit zijn leuke uitjes om te kennen in je eigen buurt. Zo is het de moeite waard om wanneer het uitkomt toerist in eigen omgeving te zijn en het nuttige en het aangename met elkaar te verenigen. 

Zo ook met het koken. Heel vaak heb ik vooral rond etenstijd tijd om in de keuken te zijn en veel extra baksels of werk in de keuken doe ik dan ook wanneer ik bijna ga koken of net klaar ben met eten. Bijkomend voordeel is dan ook dat de keuken dan redelijk leeg is en schoon.

Deze week kocht ik weer een grote hoeveelheid groente en fruit voor weinig en deze dagen hebben we er vooral veel vers van gegeten. Nu we een paar dagen verder zijn hoop ik ook een deel in te vriezen, te wecken of te drogen. Zo hebben we er nog langer plezier van.

De afgelopen dagen kwam er toch nog wel het een en ander voorbij wat aan sinterklaas gerelateerd was. Vooral surprises maken is altijd een mooie gelegenheid om even te knutselen met de jongens, die daar normaal de tijd niet voor nemen. Er kwam weer wat moois uit. Vooral Bjorn was er druk mee met de jongens.


Ondanks de sinterklaassurprises hebben we vorig weekend toch vast de kerstversieringen tevoorschijn gehaald. Wij vieren geen sinterklaas, dus de donkere dagen mochten best vast opgelicht worden.



Vandaag hoop ik weer wat meer in de keuken te doen tussen de bedrijven door. Naar mijn gevoel is dat een beetje op een laag pitje gebleven de afgelopen dagen, omdat er andere dingen voorrang hadden. Dat is dan een luxe van het zelf indelen van mijn tijd.

Reacties

Populaire posts van deze blog

In vogelvlucht

Smaakmakers