Aan de bak
Met een lekkere kop koffie was het rond 9 uur even rustig en genoot ik op de bank van een stukje bijbel lezen en mijn gedachten erover opschrijven in toepassing op mijn leven van alledag. De kleine Faith ging ondertussen al spelend rond. Ik weet niet goed hoe ik op die gewoonte ben gekomen om geregeld te schrijven, maar het helpt me om toepassing te vinden in het leven van elke dag.
Net een mooi weekend achter de rug, maar zoals meestal voorbij gevlogen. En voor mij was het al snel tijd om aan de bak te gaan. Even de wasjes aanzetten, de keuken opruimen en dan in de keuken aan de slag.
Deze dag zou ik voorrang geven aan keukenwerk. Een flink brooddeeg van een kilo kneedde ik. Een nieuwe lading koekdeeg stelde ik samen om zo vóór het brood de oven in te gaan. Het werd iets bijzonders: sinaasappel-roomboterkoeken. De plakjes sinaasappel die ik pas in de voedseldroger had gedroogd, had ik klein gemaakt en in de koelkast bewaard. Nu deed ik ze door een koekjesdeeg, waar ik ook mijn zelf samengestelde vanillesuiker voor gebruikte.
In de loop van de ochtend haalde ik met Faith de melk bij de boer, 15 liter ditmaal om ook yoghurt van te maken. Wat een lekker zonnig fietsweertje was het. Ook deden we meteen een tussenstop bij de supermarkt, vooral voor rundvlees in de soep vanavond.
Het deeg was mooi gerezen en de koekjesplaten stonden al klaar en konden in de oven. Ondertussen was het voor ons tijd voor de lunch.
De voorbereidingen voor de soep van vanavond was vooral om het rundvlees langzaam te garen, dus dat zette ik vast op. Ook de 5 liter melk voor de yoghurt werd nog verhit vóór de jongens uit school kwamen.
Dat was vast een hoop voorwerk. Er kwamen vriendjes mee en we gingen naar de speeltuin. Al met al waren we mooi op tijd terug voor de sporttrainingen en om de runder-groentesoep af te maken.
De koekjes vielen goed in de smaak, maar het gaf een subtiel sinaasappelsmaakje. Niet heel overtuigend. Toch leuk om wat mee te experimenteren!
Reacties
Een reactie posten