Quantity-time

Het is een luxe om tijd te hebben. Tijd voor de kinderen en voor het hele gezin. Zo ervaar ik het. Vandaag is het studiedag op de basisschool en zijn we uit. We zijn een dagje naar een binnenspeeltuin. 

 Het is een heel stads febomeen zo'n binnenspeeltuin, maar goed, ook ik kom oorspronkelijk uit de grote stad en af en toe naar zo'n binnenspeeltuin is toch een feestje op een heel gewone dag.

De luxe van quantity-time is nog niet door iedereen op waarde geschat. Qualitytime wordt groot uitgemeten, omdat dat beter op onze eigen plannen af te stemmen is. Toch merk ik dat ondanks dat we nu naar een speciale plek  zijn het gewoon tijd met de kinderen hebben wanneer zij er zijn heel kostbaar is op alle leeftijden.

Graag ga ik op een rustige dag naar openbare drukke plekken , dus kies ik vaak de studiedagen uit om dat te doen. 

Quantity-tijd, dus ruime tijd hebben betekent op schooldagen dat we door de dag heen een praatje kunnen maken met de kinderen/tieners wanneer zij thuis komen of tussendoor en dat we er zijn als ouders. Wat een luxe is dat in deze tijd.

Vanochtend was het weer tijd voor een van onze verjaarstradities. We hielden een verjaardagsontbijt , omdat Bjorn jarig was. Voor ons betekent dat nu 9 keer per jaar, ontbijt met roerei, bacon , broodjes en croissantjes! 

Het maakt wel dat we er met zijn alle ook op de dag zelf een feestje van hebben als er iemand jarig is, ookal is het vaak op een schooldag. De jarige kiest voor die dag ook het menu voor het avondeten.


Het samen hebben van gezinstradities geeft ons gezamelijke momenten om naar uit te kijken. Én ik weet vantevoren wat iedereen verwacht op bijv. een verjaardag en ik hoef er niet lang over na te denken wat het speciaal gaat maken , ook op een gewone schooldag.

Ook met geregeld zieken is er vooral zijn als ze ziek zijn genoeg. Opmerkzaam kunnen zijn wat er zou kunnen helpen. Ook op dagen met zieken is het toch wel een grote luxe om thuis te zijn. Al die quantity-tijd die zo slecht te plannen is 


Reacties

Populaire posts van deze blog

In vogelvlucht

Het nuttige en het aangename

Smaakmakers