Toetje: volle chocoladevla
Een toetje dat rijk en lekker smaakt is voor mij toch een beetje als een kroontje op de maaltijd. Ik wissel graag veel af in toetjes. Met melk als basis valt er een hoop af te wisselen aan toetje. Bij ons is dat bijna altijd van rauwe melk van de boer. Dat smaakt het meest rijk.
Chocoladevla
Ingrediënten:
- 1,5 liter verse volle melk
- 3 eetlepels cacao
- 90 gram maiszetmeel
- 100 gram suiker
- snufje zout
De melk breng je rustig roerend aan de kook. Ondertussen maak je van de rest van de ingrediënten in een kommetje een papje. Dat werkt het best door iets melk achter te houden en met een vork door elkaar te mengen en prakken tot een mooi, glad papje ontstaat.
Zodra de melk kookt voeg je het papje toe en roert goed door met de garde. Op een zacht vuur breng je het geheel al roerend aan de kook en laat nog één minuut zachtjes door koken. Er ontstaat een iets papperige substantie.
Giet de pap in een bak of kom en dek het af met huishoudfolie, zodat er geen vel op komt. Laat het volledig afkoelen en zet daarna in de koelkast om verder af te koelen.
Het maakt een hele stevige, romige chocoladevla, zoals je ze niet meer koopt in de supermarkt ( voor een betaalbare prijs).
Reacties
Een reactie posten