Huishouden met hobbels

 Op woensdag kwam er weer wat van het gewone werk in huis. De dinsdag stond in het teken van dingen die buitenshuis gebeurde: op pad met 2 oudere zonen , die al wel vrij zijn en naar zwemles aan het eind.

Na het samen ontbijten, deed ik mijn bakkie koffie even in rust op de bank. De dag lag nog redelijk ongepland voor me en dat bevalt meestal het best. Alle ruimte om aan de slag te gaan. Eerst even de keuken op orde en dan mijn enige geplande afspraak: id-kaart aanvragen bij het gemeentehuis. Faith vond het leuk om daar even te spelen en we waren snel aan de beurt.

Vorige keer schreef ik al dat het elke keer een stukje is. Het grootste deel van de dag is toch de dagelijkse huishoudelijke zaken. Zo ook de rest van de woensdag. Een hoop was werd gedraaid en verwerkt. We aten de lunch met degene die thuis waren. Faith kon voor haar middagslaapje en zelf ging ik nog wat bedden doen. Vooral het stapelbed en hoogslaper zijn even een klim.


En dan na school lekker even wat mango eten, een snoepje en lekker spelen of in dit geval ook knutselen aan een slinger voor de juf en voor de aankomende verjaardag.


De vorige dag was er niet veel gekomen van uitgebreid koken, dus nu werd het sorrziebonen, aardappels en een balletje gehakt. Dat is zo maar 2 uur werk voor 8 a 9 man. 

Toch ben ik dan voldaan om zo'n maal klaar te hebben. Met een toetje van cake met aardbei en slagroom.
En omdat ik dit toch ook doe uit overtuiging dat het zelf maken van maaltijden en toetjes beter voor ons is, deed ik tussendoor de voorbereiding voor het toetje van morgen. Van rauwe melk, zelfgemaakte echte vanillesuiker, gewo e suiker en griesmeel maakte ik griesmeelpudding voor donderdag, eentje van zo'n 1,5 liter, die koop je niet in de supermarkt.

Na het eten had ik fijn nog tijd voor een fietstochtje richting Cabauw en  een laatste stapel strijk. Al met al een productief dagje, waar ik de dag ervoor juist aan niet veel was toe gekomen. Het is vaak even flexibel zijn, maar er is genoeg variatie en dat maakt het ook mooi.

Reacties

Populaire posts van deze blog

In vogelvlucht

Smaakmakers

Het nuttige en het aangename