Improvisatiekoek en surprises

Dit weekend wilde ik een grote hoeveelheid koek bakken, maar ik heb nog steeds niet veel tijd over. Een simpel deegrecept zit in mijn hoofd, waar ik makkelijk mee kan improviseren. Dit keer maakte ik van 2x 600 gr bloem 2 bakplaten met plaatkoek. Er gaat een potje homemade-jam op een plaat deeg en daar gaat nog een laag deegkruimels overheen. Zo simpel en dat gaat de oven in. Zo heb je in 1 keer 60 stukken heerlijke koek.

Aangezien we geen sinterklaas vieren kwam de kerstboom gister vast voor de dag. De boom werd helemaal door de kinderen opgezet en versierd.


Wij doen zelf niet aan Sinterklaas, maar de surprises voor school zijn een jaarlijks terugkerende bezigheid. Ondertussen hebben we er aardig wat ervaring mee en er wordt door het jaar heen al wat aan geschikte materialen apart gelegd wat heel fijn werkt.
De improvisatie-koek is tekenend voor het improviseren en behouden wat werkt in een gezin. Door de tijd heen zijn er heel wat dingen in structuren of schema's vastgelegd, zodat we er niet onnodig over hoeven te denken. Ook het op voorraad hebben van allerlei producten die handig kunnen zijn hoort daar voor mij bij. Zo heb ik meestal verschillende soorten gedroogde bonen op voorraad, die makkelijk zijn op bijvoorbeeld een wrapmaaltijd te maken als ik vlak voor de maaltijd niet veel tijd heb. Ik moet alleen zorgen dat ik ze 's ochtends al in de week zet.

Ook dingen als een grote plaatkoek is makkelijk even spontaan te improviseren wanneer de basisingrediënten altijd op voorraad zijn.

Een ander gerecht wat ik al wel eens eerder heb genoemd is gebakken aardappels uit de oven. Ze zijn met schil gewassen en kunnen zo rauw de oven in. Aardappels hebben we bijna altijd en ik hoef ze niet te schillen.
Met een klont boter op de bakplaat smaakt het erg lekker en je hebt zo met groente al snel een prima maal voor een groter gezelschap. 

Zo kun je met improviseren met wat je hebt vaak een heel eind komen èn zo heb ik er al heel wat handige maaltijd ideeën aan over gehouden. 

Reacties

Populaire posts van deze blog

In vogelvlucht

Smaakmakers

Creatief