Kookles, yoghurtdrink en stukjes maken

Vrijdag deed ik voor het eerst een ronde folders lopen. We hebben al jaren wel een of twee folderwijken in het gezin. Alle oudere jongens hebben ze wel gelopen, omdat ze een leuk baantje zochten. Nu zijn de twee oudste jongens over gegaan op een  krantenwijk vroeg in de ochtend. Ik doe een poosje een van de folderwijken om meteen een stok achter de deur te hebben voor een uurtje sporten. 

Het was vrijdag geen straf om de eerste keer te doen. In eenvheel fijn zonnig weertje deed ik er 6 kwartier over.

Zaterdag was het weer grotendeels bakdag voor mij. Ik maakte soep van de grote lading paprika's die ik had gekocht. Al een heel aantal gerechten heb ik vorige week gemaakt met de overvloed tomaten en paprika's: wraps, soep, salade en saus.

Dan was er nog het bakken voor de kerklunch. Dit keer bakte ik eerst een  grote bakvorm met speculaaskoek en sneed het in stukken, daarna ging er een laagje pruimenjam op en nog even in de oven. Als laatste maakte ik een pannetje rijstgriesmeelpap om pudding van te maken. Dat ging er overheen en na even afkoelen in de koelkast tot de vorige dag. Ik vond het een lekkere herfstpudding geworden.

De dag erna maakte ik nog eens een appelplaatkoek voor ons eigen gezin als toetje met een schep rijstgriesmeelpudding ernaast.


Ook de koolhydraatarme crackers werden gebakken en Elian bakte nog een roombotercake in de avond waar we nu het laatste stukje nog van smullen.

Op zondag kreeg Boaz kookles en dat vind ik een leuk proces. We maakten pasta met saus(van tomaat en paprika). Hopelijk vindt hij het lang leuk. Het is erg gezellig om wat samen bezig te zijn in de keuken en wat kennis door te geven.

Ook Faith is al jong aan het leren in de keuken. Net als haar broers vond ze het gister al zo jong leuk om te helpen de bestekla te vullen.

Vandaag hoopte ik weer naar de versmarkt te gaan. Er staan daar steeds zulke leuke stukjes. Ik ben toch van mening dat het nog leuker is wanneer je een herfst/kerststukje zelf maakt, dus kocht ik er vorige week al een kerstroosje voor en de dennenappels liggen al klaar. Nu nog een momentje om nog meer samen te stellen en een geheel te maken.


Dit weekend maakte ik ook sinds kang weer eens drinkyoghurt. Er gaat een laagje limonade naar keuze in de beker. Een half bekertje yoghurt gaat er bovenop en de rest van de beker vul je met water. Goed roeren en je hebt een lekker vol smakende drinkyoghurt!




Reacties

Populaire posts van deze blog

In vogelvlucht

Smaakmakers

Creatief