Feest en gierstepap



 Het is alweer de laatste week van het schooljaar. Wat is het jaar voorbij gevlogen. In de avond ben ik zo nu en dan bezig aan de fotoboeken van het afgelopen jaar. Dat herinnert er weer aan wat er een hoop is gebeurt. 

Ook was er deze week de diploma-uitreiking van onze oudste zoon, die de middelbare school af heeft. Cum laude geslaagd voor zijn vmbo-t. Het was een feestelijke avond, maandag.

We hadden net een feestweekend gehad. Boaz werd 11 jaar en omdat zijn verjaardag nu mooi vóór de vakantie viel was er de familieviering op zondag. Daarvoor bakte ik 2 taarten, een appeltaart en een mango-yoghurttaart. Het is leuk dat het weer lukte om ze zelf te maken.

En dan was er het kinderfeestje op vrijdag naar de Maarscheveernse plassen. Een feestje buiten is wel erg afhankelijk van het weer. Bjorn ging na de cake met snoepjes thuis met het groepje jongens op pad met stralend weer. Het werd een erg geslaagd feestje!


En dan de laatste schoolweek voor de helft van de jongens. Er worden nog juffenfeesten gevierd. Er werden mooie pakketjes gemaakt met zeepjes en een kaartje.


Gister maakte ik voor het eerst pap van gierst. Het smaakt wat zoet-bitter vind ik en voorlopig heb ik het alleen op met Faith, maar het is wel leuk om zo nu en dan eens wat te proberen met ander soort granen. Elk soort heeft zijn goede eigenschappen en gierst is ook een mooi graan dat erg gezond is. Wat mij betreft weer een papje dat zo nu en dan op het menu kan.

Gister werd er tussen de bedrijven door ook weer aardig wat voorgelezen: kiekeboe (voor Faith), arme Pettson(deze boeken hebben we ondertussen haast allemaal, erg mooi getekend), De blauwe boekanier (van Tonke Dracht) en  Holland onder het hakenkruis (Piet prins). De laatste twee boeken lezen we stukjes uit voor het slapen aan de jongste 3 jongens. 

En dan probeer ik steeds een stukje extra schoonmaak te doen voor de vakantie, Gister was de tafel en stoelen aan de beurt voor wat grondiger schoonmaakbeurt. Ik hoop zo weeraardig rond te zijn vóór de vakantie.


Reacties

Populaire posts van deze blog

In vogelvlucht

Smaakmakers

Het nuttige en het aangename