Bouillon sparen en restjes

Nu is het alweer bijna weekend èn vakantie! Naar mijn gevoel is het nog maar kort geleden dat het eind van de zomervakantie in zicht kwam en we alles gingen klaarmaken voor school en de nieuwe baby.

Vorig weekend stond in het teken van de verjaardagsvisites. De grootste verjaardagstaart was een snoeptaart, die oma op mijn verzoek had gemaakt. 

Het is een fijn idee om sowieso genoeg taart te hebben en dat het dan ook nog echt goede, lekkere, zelfgemaakte taart is, is natuurlijk ook heel fijn. Zelf had ik ook al wel zin om te bakken. Op vrijdag maakte ik de eerste laag: een grote boterkoek met amandel en citroen. Ook de tweede laag van een monchoumengsel lukte die dag. De derde laag moest nog op zaterdagochtend evenals de appelflappen zonder toegevoegd suiker. De derde laag lukte helaas niet meer. De taart werkte ik dus alleen af met lemen curd, maar deze taart was toch nog erg lekker! Zo lekker dat ik geen foto meer heb genomen voor hij op was...

Na het weekend zag ik vooral wat ruimte hier en daar om restjes te verwerken en op te maken. De rest van het huishouden draaide grotendeels nog zonder mijn hulp. Eind van de week is het plan dat ik de boel zelf weer draaiende ga houden en dat is ook weer goed. 

We hadden wat veel appels en die verwerkte ik gedeeltelijk in twee schalen appelkruimel. Een schaal was gelijk die dag het toetje. De ander was de volgende dag het toetje met simpel vanille-ijs en slagroom, echt een feestelijk geheel.



Dan probeerde ik deze week ook dagelijks weer wat meer met de twee jongste kinders op stap te gaan en daarbij de dieren in de tuin zelf met Faith samen te verzorgen. Lekker om weer samen buiten te zijn.
Van een restant gekookte bloemkool bedacht ik een soepje voor tussen de middag. Bloemkool opnieuw opwarmen vinden we niet zo lekker, maar gepureerd door een soepje voor de lunch is het lekker.
Deze week deden we nog samen versboodschappen en daar kochten we weer wat kruiden. Mijn plan was om de verse kruiden onder andere eens te gebruiken om bouillonpasta te maken om te bewaren in plaats van bouillonblokjes. 


 Dat plan wijzigde ik vanochtend. De runderlappen lagen nog in de koelkast en met een beetje tijd vanochtend zette ik de runderbouillon vanochtend vast op voor een pan soep vanavond èn een pan soep voor een andere dag. Soep is zo'n geschikte maaltijd deze herfstdagen.

Reacties

Populaire posts van deze blog

In vogelvlucht

Smaakmakers

Het nuttige en het aangename